Roma en Lazio AirBnB

Eigentijdse AirBnB in Rome.. goed verzorgd, goed betaalbaar!


Rome Centrum / Vaticaan Appartement, via Ottranto.

Dit eigenzinnige appartement gelegen op de bovenste verdieping gelegen van een oud Italiaans herenhuis op slecht 5 minuten lopen van de San Pietro ( Vaticaanstad) en het hart van het toeristische gedeelte van deze prachtstad. Op het moment dat u door de deur komt bevindt u zich gelijk in een omgeving van warmte, gezelligheid en een onvergetelijke ervaring. U kunt hier met maximaal 4 personen verblijven. Ook uw huisdier is eventueel van harte welkom! L'Attico beschikt over een ruime huiskamer met een slaapbank geschikt voor 2 personen. Hiernaast is een eenpersoonskamer en op de gang is de entree naar de ouderlijke kamer met een romantisch bed voor 2. In deze kamer staat ook de jacuzzi, toilet en douche, kledingkast en kluisje. In het appartement is ook een keuken met toegang naar het terras, deze is voorzien van een BBQ. 
 
De eigenaren zijn een jong stel en zeer begaan met de bezoekers van het appartement maar ook met natuur en omgeving. Het appartement is ook in ze geheel in Greenbuilding style aangepast. In het Italiaans = Bio-edilizia.

Wanneer u buiten het appartement komt is er toegang tot de metro op slechts 50 meter, de halte heet Ottaviano.
Lopend bent u in 5 minuten bij het Vaticaan en de andere kant op bij de Cappella Sistina. Eigenlijk kunt u gebruik maken van alle openbaar vervoer mogelijkheden binnen handbereik.
 
Ontbijt en linnengoed zijn inbegrepen bij de prijs.
Check-in : na 14.00u
Check-out: voor 11.00u
 
Prijzen:
2 personen per nacht 115,00 euro
4 personen per nacht 140,00 euro
Ter plaatse afrekenen: schoonmaak = 15,00 euro
Toeristen belasting = 3,50 per persoon/ per nacht.
Borg is 50,00 euro, betaalt u contant bij aankomst.Bij vertrek krijgt u dit weer terug.
 
Kijk gerust even in de agenda van L'Attico Rome voor beschikbaarheid,
Voor reserveringen graag een appje naar ons nummer, dit om een teleurstelling te voorkomen! Alvast bedankt.

Vakantie in Lazio
Rome, natuurparken, stranden en glooiende heuvels
Alle ogen zijn in Lazio gericht op Rome. De wereldstad trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd zijn indrukwekkend. Het Colosseum is alom bekend; het was vroeger de plek waar gladiatoren vochten. Ook het Vaticaan met de Sint-Pietersbasiliek vraagt om een bezoek. Vanaf de koepel is het uitzicht over de stad fantastisch. En dan is er natuurlijk ook nog de Sixtijnse kapel, die bekend staat om zijn muurschilderingen van Michelangelo.

De hoofdstad mag dan wel de meeste aandacht van bezoekers opeisen, deze regio heeft kampeerders nog veel meer te bieden.  Lazio is rijk aan kerken, kloosters en paleizen. De kleine stadjes in het binnenland hebben vaak middeleeuwse steegjes. Ook aan de kust is het goed vertoeven. De badplaatsen, zoals Ostia Lido, zijn populair en de uitgestrekte stranden stemmen zonaanbidders gelukkig.

Het verkennen van de omgeving
Lazio is ook een regio die indruk maakt met zijn landschap. Glooiende heuvels ontstonden in een ver verleden na verschillende vulkaanuitbarstingen. De grond is vruchtbaar. Dat is te zien aan de vele olijfboom- en wijngaarden. Ook groeien hier veel fruit- en notenbomen. Je vindt hier natuurparken zoals Parco Nazionale del Circeo, dat een duinlandschap, draslanden en bossen herbergt.  De omgeving verken je te voet, er liggen wandelpaden. Een ander gebied waar je mooie wandelingen kunt maken is Monti Simbruini, met zijn bergruggen. Hier liggen meer dan 40 wandelroutes; van korte tochten van een paar uur, tot langere wandelingen door de bergen. Waterliefhebbers kunnen terecht op de meren, zoals Lago di Bracciano.

Ontdek alles wat Lazio te bieden heeft vanaf een van de vele campings. Het aanbod is al net zo veelzijdig als de regio zelf. Er zijn campings in de pijnboombossen, sterrencampings met zwembaden in de heuvels en campings aan het meer.