La Puglia / Apulie

Cisternino, een prachtig dorpje in Puglia. 

Stel je bent na een aantal vakanties fan geworden van Italië en je bent daarbij al in verschillende regio’s geweest . Je zoekt iets nieuws, het liefste nog niet zo toeristisch, lekker eten, snuifje cultuur, zonnetje aan de hemel en ook nog eens in de buurt van de mooiste stranden van het land , tja dan zou je zo maar in Puglia terecht kunnen komen. Puglia ligt in de hak van de laars en is nog betrekkelijk onbekend. 

Midden in de beroemde Valle d’Itria ligt een prachtig dorpje: Cisternino. Dit dorpje staat op de lijst van de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië. De Valle d’Itria wordt gevormd door de plaatsen Martina Franca, Locorotondo en Cisternino . Waar je ook om je heen kijkt, overal zie je olijfbomen, druiven en de zo authentieke trulli, de typische huisjes voor deze streek. Deze huisjes hebben een kegelvormig dak waar vaak een versiering op is geschilderd zoals een zon of een kruis. 

Cisternino heeft een klein charmant centrum met smalle straatjes, steile trappetjes en een gezellig plein, het Piazza Vittorio Emanuele ( met de Torre dell’Orologio ). Aan het begin van de avond is het een gezellig komen en gaan. Overal zie je gegroepeerd oude mannetjes op bankjes zitten die alles goedkeurend gadeslaan. Je kunt een ijsje eten bij één van de gelaterie of lekker op een terrasje neerstrijken en onder het genot van een glaasje lokale wijn met kleine hapjes genieten van het uitzicht over de sprookjesachtige Valle d’Itria met de ondergaande zon en wensen dat je nooit meer weg zou hoeven. 

 Daarna kun je lekker wat gaan eten bij één van de vele restaurantjes. Cisternino is op culinair gebied vooral bekend om zijn bombette, dit zijn kleine pakketjes gevuld met gehakt en kaas. Je kunt deze bestellen bij de slagerij van het restaurant en zij maken deze voor je klaar terwijl jij van een overheerlijke antipasti kunt genieten. 

Aan het eind van de avond ga je met een voldaan gevoel terug naar huis. 

 Aan de voet van dit prachtige dorp, midden tussen de trullo's, verhuren we twee ruime vakantie accommodaties. Deze zijn voorzien van een complete keuken, badkamer met douche en bad, airconditioning en natuurlijk Wifi. Deze bevinden zich aan een ruim plein met terrassen, de grote abrikozenboom zorgt op het heetst van de dag voor de nodige schaduw. 

Uw auto staat op een afgesloten terrein, we bieden mogelijkheid tot het huren van fietsen, uw vakantiewoning bevindt zich op ongeveer twintig minuten lopen van de dorpskern in een rustig deel van Cisternino.Breng gerust een bezoekje aan onze website:

https://www.villa-verde-puglia.nl 

of kijk op onze facebookpagina:

 https://www.facebook.com/villaverdepuglia/. 

 

Hopelijk eens tot ziens,

Ciao Jolanda en René